Beogradska Coca-Cola biciklijada

.

Četrnaesta Beogradska Coca-Cola Biciklijada okupila je 15.5.2016., i pored lošeg vremena, 850 biciklista koji su svojim učešćem još jednom poslali poruku o važnosti rekreacije i aktivnog života. Gradsku manifestaciju pod sloganom „Bezbedni na biciklu“ organizuovala je Asocijacija „Sport za sve“, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz Coca-Cola HBC Srbija, koja je generalni sponzor.

14 koka kola biciklijadaRekreativnom, bezbednom i laganom vožnjom od Trga Republike do Ade Ciganlije učesnici ovogodišnje sportske manifestacije promovisali su vožnju bicikla i istakli prednosti korišćenja ovog prevoznog sredstva kojim izbegavamo gužvu i ne zagađujemo životnu sredinu. Posebnost Beogradske Coca-Cola Biciklijade predstavlja to što ljubitelji dvotoškaša mogu potpuno nesmetano da uživaju vozeći se beogradskim ulicama koje su inače predviđene za saobraćaj motornih vozila.

Nekoliko je osnovnih poruka koju šaljemo:

  • Biciklom do zdravlja - važnost redovne fizicke rekreacije kroz rekreativni biciklizam kao promocija aktivnog i zdravog života
  • Biciklom do posla – po uzoru na mnoge evropske prestonice
  • Ekološka dimenzija rekreativnog biciklizma
  • “Beocikl” kao turistička promocija Beograda
  • Bezbedni na biciklu – u saradnji as AMSS, naša poruka vozačima bicikala i motornih vozila

Beogradska Coca-Cola Biciklijada startovala je sa Trga Republike u 11 časova, gde su učesnici dobili neophodne savete o pravilnoj i bezbednoj vožnji, nakon čega su krenuli u rekreativnu vožnju, uz pratnju saobraćajne policije, sledećom putanjom: Makedonska, Dečanska, Terazijski tunel, Brankova, Brankov most, Bulevar Mihajla Pupina, Kružni tok, Omladinskih brigada, Jurija Gagarina, Most na Adi, Radnička ulica, do cilja-Ade Ciganilje kod Beogradskog kupatila.

Na cilju, uz zabavno muzički program, svi učesnici su dobili „biciklističku vozačku dozvolu“ sa brojem koji im je omogućio učešće u nagradnoj lutriji, uz nagrade naših partnera i sponzora.

Suorganizator manifestacije je JP Ada Ciganlija, a sponzori koji su pružili podršku našoj manifestaciji su: Capriolo, Recan, Ball, Toyota i Cargo partner.