Beogradska biciklijada

FLAJER RADNA novi 2019 2 page 001 1Beogradska biciklijada je jedna od najpoznatijih sportsko-rekreativnih manifestacija grada Beograda, koja je započeta pre više od 35 godina u organizaciji "Ilustrovane politike" i biciklističkih radnika Beograda. Svakog maja se Asocijacije „Sport za sve“ Beograda a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja RS JP Ada Ciganlija, organizuje se ova manifstacija koja doprinosi popularizaciji biciklizma i rekreativnog sporta uopšte.

Organizatori Beogradske Biciklijade žele da ovom manifestacijom upute nekoliko vrednih poruka:

  • Biciklom do zdravlja - važnost redovne fizicke rekreacije kroz rekreativni biciklizam kao promocija aktivnog i zdravog života
  • Biciklom do posla – po uzoru na mnoge evropske prestonice
  • Ekološka dimenzija rekreativnog biciklizma
  • Turistička promocija Beograda
  • Bezbedni na biciklu 

Zbog promena u saobraćaju i novih propisa, ove godine Beogradska  biciklijada startuje u 11 casova sa platoa ispred SRC "Milan Gale Muškatirović" i vozi se biciklističkom stazom do  Ade Ciganlije,  do centralnih sportskih igrališta.

Na Adi Ciganliji se organizuje muzičko zabavni program, uz dodelu nagrada sponzora i organizatora.

Ove godine su sa nama naši stari prijatelji Capriolo bicikli,  zatim Cargo partner, Gradski centar za fizičku kulturu, Tara turs, Alpina, Hotel Junior Brzece i drugi.

Foto galerija - https://www.facebook.com/600157426711977/photos/?tab=album&album_id=925814030812980