Eko rekreativni kamp Tara

tara 2016Za ljubitelje netaknute prirode, rekreativce, ekologe, Asocijacija “Sport za sve” organizuje tradicionalni Ekološko-rekreativni kamp u Nacionalnom parku Tara (na jezeru Perućac, mesto Džanići - 7km od HE Bajina Bašta).

Ekološko-rekreativni kamp “Tara“ razvijan je od 1976.-1991. godine u okviru nastavnog kampa Fakulteta za fizičku kulturu Beograd. Od 2003. godine Asocijacija «Sport za sve» Beograda u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Beograda i Nacionalnim parkom “Tara” obnavlja ovaj projekat i obezbeđuje svu neophodnu opremu i rekvizite: čamce, kanue, kajake, daske za jedrenje, agregat za struju, pumpu za vodu, rezervoar za vodu, motore za čamce itd, uz prethodnu dozvolu zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Svi zainteresovani rekreativci i ljubitelji prirode mogu da posete ovaj jedinstven kamp i uživaju u raznovrsnim sportsko-rekreativnim sadržajima: jutarnja gimnastika , plivanje, veslanje, vožnje kanuom i kajakom, odbojka, basket, jedrenje na dasci, badminton, izleti (čamci sa motorom), mala škola alpinizma, pešačke planinske ture, turniri u pikadu, šahu, igre bez granica, streličarstvo...

  • Cena po učesniku po danu boravka u kampu iznosi 970,00 dinara u šta je uračunato: organizovani topli ručak,  organizacioni troškovi,  korišćenje sportsko rekreativnih rekvizita.
  • Ukoliko postoji interesovanje možemo obezbediti i večeru. Cena večere (po učesniku po danu) je 300 dinara.
  • Prevoz učesnika kampa i opreme od HE „Bajina Bašta“ do kampa Džanići realizuje Asocijacija „Sport za sve“ Beograda brodom i čamcima po ceni 500 dinara (u oba pravca).
  • Asocijacija postavlja jedan tehnički šator za smeštaj opreme i rekvizita i jedan šator učionicu, dva plinska rešoa za kuvanje kafe, čaja i kratku pripremu obroka. Učesnici kampa nose svoje  vreće za spavanje.
  • Dežurni čamac Asocijacije "Sport za sve" svakog dana oko 11 časova ide do HE Bajina Bašta (po ručak), sa kojim može da krene neko od učesnika kampa u kupovinu neophodnih namirnica za doručak i večeru.
  • Asocijacija svakog dana obezbeđuje hladnu pijaću izvorsku vodu.
  • Boravak u kampu podrazumeva (s obzirom da se radi o zoni 2) precizna pravila u vezi čuvanja prirode, odlaganja otpadaka u posebne vreće, kontrolisane upotrebe vatre, kao i za korišćenje opreme, koja će se staviti na raspolaganje. Tako, vatra se može ložiti samo na jednom određenom mestu, za koju će u toku dana studenti obezbeđivati drva (nije dozvoljeno sečenje šume).

Foto galerija - https://www.facebook.com/600157426711977/photos/?tab=album&album_id=978290715565311