Eko rekreativni kamp Tara

tara 2016Za ljubitelje netaknute prirode, rekreativce, ekologe, Asocijacija “Sport za sve” organizuje tradicionalni Ekološko-rekreativni kamp u Nacionalnom parku Tara (na jezeru Perućac, mesto Džanići - 7km od HE Bajina Bašta).

Ekološko-rekreativni kamp “Tara“ razvijan je od 1976.-1991. godine u okviru nastavnog kampa Fakulteta za fizičku kulturu Beograd. Od 2003. godine Asocijacija «Sport za sve» Beograda u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Beograda i Nacionalnim parkom “Tara” obnavlja ovaj projekat i obezbeđuje svu neophodnu opremu i rekvizite: čamce, kanue, kajake, daske za jedrenje, agregat za struju, pumpu za vodu, rezervoar za vodu, motore za čamce itd, uz prethodnu dozvolu zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Tokom jula učesnici kampa su studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i studenti Učiteljskog fakulteta, a u avgustu svi zainteresovani rekreativci, ljubitelji prirode mogu da posete ovaj jedinstven kamp i uživaju u raznovrsnim sportsko-rekreativnim sadržajima: jutarnja gimnastika , plivanje, veslanje, vožnje kanuom i kajakom, odbojka, basket, jedrenje na dasci, badminton, izleti (čamci sa motorom), mala škola alpinizma, pešačke planinske ture, turniri u pikadu, šahu, igre bez granica, streličarstvo...

  • Cena po učesniku po danu boravka u kampu iznosi 820,00 dinara u šta je uračunato: organizovani topli ručak, taksa Nacionalnog parka, organizacioni troškovi, troškovi održavanja motora i opreme, korišćenje rekvizita.
  • Ukoliko postoji interesovanje možemo obezbediti i večeru. Cena večere (po učesniku po danu) je 300 dinara.
  • Prevoz učesnika kampa i opreme od HE „Bajina Bašta“ do kampa Džanići realizuje Asocijacija „Sport za sve“ Beograda brodom i čamcima po ceni 500 dinara (u oba pravca).
  • Asocijacija postavlja jedan tehnički šator za smeštaj opreme i rekvizita i jedan šator učionicu, dva plinska rešoa za kuvanje kafe, čaja i kratku pripremu obroka. Učesnici kampa nose svoje šatore i vreće za spavanje.
  • Dežurni čamac Asocijacije "Sport za sve" svakog dana oko 11 časova ide do HE Bajina Bašta (po ručak), sa kojim može da krene neko od učesnika kampa u kupovinu neophodnih namirnica za doručak i večeru.
  • Asocijacija svakog dana obezbeđuje hladnu pijaću izvorsku vodu.
  • Boravak u kampu podrazumeva (s obzirom da se radi o zoni 2) precizna pravila u vezi čuvanja prirode, odlaganja otpadaka u posebne vreće, kontrolisane upotrebe vatre, kao i za korišćenje opreme, koja će se staviti na raspolaganje. Tako, vatra se može ložiti samo na jednom određenom mestu, za koju će u toku dana studenti obezbeđivati drva (nije dozvoljeno sečenje šume).

Foto galerija - https://www.facebook.com/600157426711977/photos/?tab=album&album_id=978290715565311